Havemøbler

Bæredygtige havemøbler for naturen og arbejderne

Bæredygtige havemøbler  for naturen og arbejderne

Måske tænker du på at passe på miljøet til hverdag og overvejer dit valg af mad, forbrug af plastic, genbrug osv., men havemøbler har du måske ikke tænkt over. Tidligere har vi enten kigget efter de billige plasticmøbler, man ikke behøver at vedligeholde (og man kunne have mange af dem, når der kom gæster). Eller vi har købt nogle flotte dyre møbler i træ osv. Hvis vi har valgt brugte møbler, har vi tænkt, at det også er godt for miljøet. Men det er muligt at købe havemøbler, der både er pæne og har fokus på bæredygtighed.

Det er muligvis nyt for dig at tænke i miljøvenlige havemøbler, så her er lidt hjælp til, hvad du skal kigge efter. 

Valg af materialer betyder noget for vores regnskove, som vi har brug for, og vi må ikke fælde træerne for hurtigt, så vær bevidst om valg af træ. Hvis du vælger tekstilmøbler, skal du vide noget om tekstilerne, da produktionen kan udlede gift i naturen. FSC-mærket træ er nemt at kigge efter.

Produktionen af dine havemøbler betyder ikke kun noget for miljøet, men også socialt. Det er billigt at få produceret møbler i den tredje verden, hvor der sjældent er gode arbejdsforhold, og det er både farligt og usundt. Der bliver i mange tilfælde brugt giftige stoffer, der både påvirker arbejderne og købere af møblerne.

Kig efter Svanemærket og EU-blomsten. Mærkningerne ved, hvad der foregår med møblerne, fra træet bliver fældet, til møblerne produceres. Mærkningerne kræver, at det meste af træet skal komme fra en certificeret skov, og at møblerne skal have en vis holdbarhed.

Materialer

Vælg ikke plastic og kunststoffer, som skader miljøet. Naturmaterialer lyder som det rigtige valg, men de kan komme i fare for at blive udryddet, så vælg FSC-certificeret træ, drivtømmer eller miljøvenlig bambus.

Jo mere vi forbrugere efterspørger det miljørigtige valg, jo større udvalg vil der komme, og vi vil støtte dem, der producerer det.