Misbrugscenter

Få hjælp til afvænning og misbrugsbehandling på et misbrugscenter

Få hjælp til afvænning og misbrugsbehandling på et misbrugscenter

Når livet gør ondt, vil de fleste mennesker vælge at søge professionel hjælp, eller betro sig til deres nærmeste. Men der er også en gruppe mennesker, som søger trøst i flasken eller i pilleglasset. Mange misbrug udspringer som følge af hårde og opslidende livsbegivenheder, som kan trække i langdrag og slide sjælen ned – for eksempel en grim skilsmisse, et nært familiemedlems dødsfald, eller langtidsledighed efter en uventet fyring.

Når mennesket er sårbart, er det ekstra udsat for at udvikle et misbrug. Og mange misbrug opdages ikke førend de har stået på i et stykke tid – ofte fordi de pårørende ikke kan skelne sorgen fra symptomerne på misbruget, og i høj grad fordi en misbrugsramt vil have en tendens til at holde de nære og kære på afstand.

Hvordan hjælper jeg min misbrugsramte ven eller kollega?

Hvis du finder ud af, at en person tæt på dig har udviklet et misbrug eller en afhængighed af eksempelvis alkohol eller receptpligtig medicin, bør du træde ind og hjælpe vedkommende. Du bør dog være opmærksom på, at det er en rigtig god idé med professionel hjælp, og en fast plan for forløbet.

Et misbrug går ikke over af sig selv, blot fordi man er bevidst om det – og en afhængighed, som måske har haft flere år til at bide sig fast, bliver ikke kureret på en uge. Du kan for eksempel kontakte et misbrugscenter, som kan bistå dig med råd og vejledning omkring konfrontationen af den misbrugsramte, og som kan være behjælpelig med et terapi baseret behandlings forløb efterfølgende.

Alkohol- og misbrugsbehandling hos Behandlingscenter Stien

Behandlingscenter Stien er et velrenommeret dansk center til behandling af misbrug, som har specialiseret sig i behandling af alkoholisme og pillemisbrug. Her kan den misbrugsramte modtage omsorgsfuld, empatisk og professionel behandling, baseret på gennemprøvede metoder med en høj succesrate.

Læs mere på behandlingscenter-stien.dk