Malerfirma

Få hjælp til opfriskning af vægge hos dit lokale malerfirma

Få hjælp til opfriskning af vægge hos dit lokale malerfirma

Trænger din bolig til en overhaling i form af et stykke vel udført malerarbejde? Så har du sikkert længe overvejet hvorledes du skal komme i gang. Mange mennesker vælger selv at varetage opgaven med indvendig maling af boligen – mest for at spare penge. Men kan det egentlig i det lange løb betale sig selv at male sine lofter og vægge?

Maling af bolig – et omfattende projekt

Hvis du vælger selv at male din bolig i stedet for at hyre professionelle håndværkere, skal du være forberedt på, at der skal sættes tid af til denne opgave.

Først og fremmest skal du sørge for, at de rum, som skal males, er behørigt ryddede, så man kan komme til at male. Samtlige møbler skal dækkes af med plast, og gulvet med pap, for at beskytte mod stænk fra malingen. Stik kontakter, dørkarme, vinduesrammer, paneler og lignende dækkes af med malertape – en opgave, som kræver omhu og tålmodighed.

Er væggene sunde og fine, og skal du ikke i gang med at fjerne gammelt tapet eller væv, skal de som minimum slibes med groft og fint sandpapir for at fjerne snavs og fedt. Ellers vil malingen ikke binde ordentligt. Af samme grund skal væggene påføres primer – det, der også kaldes Microdispers eller ”blåt vand” – som danner en bindende overflade. Primeren skal have lov at tørre helt ind før du påfører maling.

Nu er du så nået til selve malerarbejdet. De færreste vægge kan nøjes med et enkelt lag maling, hvis det skal dække ordentligt. Du starter således med et lag hvid grunder, som ligeledes skal have lov at tørre, før du påfører næste lag maling. Alt i alt kan du roligt afsætte et par dage per rum, der skal males. Og så kan det da bedre betale sig at få et malerfirma på sagen.

Få et tilbud på malerarbejde hos Malerkanonen.dk