gnaver som kæledyr

Gnaver som kæledyr er en god start for børn

Gnaver som kæledyr er en god start for børn

Generelt elsker børn dyr. Det er næsten uanset om det er en kat, hund, kanin, mus eller en fisk. Det er både spændende og interessant for børn at komme tættere på andre dyr. Det kan dermed som forældre være svært at vurdere om et barn skal have et kæledyr eller ej. 

Der er dog en stor læring for børn ved at have et kæledyr. Man lærer både at komme tættere på dyr, forstå andre dyr samt generelt at vise omsorg for andre. Der vil også være nogle børn der vil tage sig det store ansvar at gøre det bedste for at kæledyret har det godt. Det er dog vigtigt at du som forældre ikke begynder at give det fulde ansvar til børnene i forhold til at passe kæledyret. Det er ikke altid børn kan huske at give dyret mad i tide og den rette mængde. 

Hvilken kæledyr skal du vælge til dit barn?

Når du skal vælge et kæledyr til dit barn, kan det være en meget svær beslutning. De fleste vil oftest gerne have en hund eller kat. Det kræver som regel et langt større ansvar, da hunden skal gås med hver morgen, middag og aften og desuden kræver det en del tid at få den trænet og gjort renlig.

Det kan derfor være ideelt at starte med et kæledyr som en kanin. En gnaver kan som regel passe sig selv, hvorfor man stadig får et kæledyr der er sødt at se på og som har en blød pels for børnene. En kanin kan man også holde og nusse om, så man også får den del med.

Der er generelt flere gnavere at vælge imellem, hvis det er i den genre du ønsker at gå med.
Her kan det være aktuelt med et hamster, dværghamster, marsvin, ørkenrotte eller et jordegern.

Læs mere om gnavere her.