gulvafslibning på Fyn

Gulvslibning – et gør det selv-projekt?

Gulvslibning – et gør det selv-projekt?

advertorial

Skal du til at flytte ind i en bolig med smukke trægulve, er det altid at værd at overveje, om de skal afslibes, inden du flytter ind, eller om det skal vente. Det er som udgangspunkt nemmere at få den afslebet, når din bolig er tom, frem for når du er flyttet ind.

Mange vælger selv at afslibe sine gulve, frem for at få et gulvafslibningsfirma til at udføre opgaven. Som f.eks. Gulvkanonen ApS. Det gør de fleste fordi de tror der er mange penge at spare ved selv at afslibe gulvene. Men i virkeligheden er der ikke mange penge at spare, hvis man medregner tiden. Derudover skal man også minde sig selv om at det er svært at hamle op med professionelle, når det drejer sig om det endelige resultat.

gulvafslibning på Fyn

Det vigtige forarbejde

Vælger du alligevel selv at kaste dig over projektet skal du være opmærksom på, at der er mange penge at spare ved et grundigt forarbejde. Det skyldes at du betaler for afslibningsmaskinen, så snart du forlader butikken. Derfor giver det god mening at gøre gulvene klar, inden så du kan gå i gang med det samme.

Det du i praksis skal gøre er at vaske gulvene godt og grundigt. Er gulvene beskidte, vil snavset blive afslebet ned i gulvene, hvis de ikke er vasket. Er der maler eller andre rester skal de også fjernes, hvis muligt.

Efterfølgende skal du gå gulvene igennem for løse søm. De løse søm vil ødelægge det dyre sandpapir. Her er der mange penge at spare. Du få den ekstra bonus at dine gulve ikke vil knirke. 

Sørg for at ledningerne er sat op, så du ikke skal stoppe op og fjerne ledningen. Jo flere gange du skal stoppe op, jo mere vil det kunne ses på dine gulve. Fjern også gulvpanelerne, så du kan komme helt ind til væggene med maskinen.