facadeskilte i Aarhus

Sådan kan du se alderen på facadeskilte i Aarhus

Sådan kan du se alderen på facadeskilte i Aarhus

Det er faktisk ikke helt så let at spotte på facadeskilte i Aarhus, hvor gamle de egentlig er, og hvis man skal være helt sikker, så skal man faktisk helt tæt på for at kunne være nogenlunde sikker.

Og hvis de facadeskilte hænger højt oppe, så kan man måske ende med at være så meget i tvivl, fordi man ikke kan se det tæt nok på, hvorfor man må gå ind i butikken og spørge på alderen.

Men hovedproblemet er, at hvis du kigger efter en stilart på facadeskiltene og derved tror, at du på den måde kan regne ud via stiludviklingen, hvornår et specifikt facadeskilte i Aarhus er fra, så er det ikke lige så let på den måde.

For nogle af de stilartter har fået en genfødsel, så de kan se retro-agtige ud og så være noget nær splinternye, selvom de på afstand godt kan se gamle ud.

Man skal helt tæt på og se ting som producent, bruger af skruer, sammensætningen, støv, edderkoppespind og rust for at vide, hvad alderen er på det – nogenlunde.

Det er jo ikke altid til at være helt sikker, for et gammel skilt kan være et klenodie for indehaveren, at det bare er blevet vedligeholdt virkelig længe og kun har fået få udskiftninger i sig, mens et andet skilt kan være ret så nyt, men så er blevet misligeholdt så længe, at det ser gammelt ud allerede.

Derfor kan man gøre det til en lille hyggelig leg, hvor man går rundt med andre og prøver at regne alderen ud på et given facadeskilt. Man kan skrive ens bud ned og så spørger man i butikken, hvad alderen er, og den deltager, der var tættest på, har så vundet.

Man kan så lave den omvendte gevinst og sige, at vinderen faktisk skal give en samlet præmie til de andre i form af en middag eller lignende i Smilet by.