Køjeseng

udnyt pladsen bedre med en højseng

udnyt pladsen bedre med en højseng

advertorial

Med en højseng får du bedre udnyttelse af gulvpladsen og et sjovt element i indretningen. Der findes mange forskellige typer af høj-og køjesenge.

Alle steder, hvor der er brug for mange sengepladser på et begrænset gulvareal kan man tage køjesenge i brug. Vi kender dem fra kaserner, vandrehjem, sommerhuse og spejderhytter. I hjemmet finder man til gengæld sjældent køjesenge uden for børneværelset. 

Højsengen ligner en køjeseng. Men i stedet for at have to sovepladser benytter man området, hvor den nederst soveplads plejer at være til noget andet. Det kan være skabsplads, et lille hygge- og legerum eller et skrivebord. Ved at placere børneværelsets skrivebord neden under sengen sparer man kvadratmeter på gulvet. Det samme gælder, hvis man har skabe eller en sofakrog inde under sengen. I en lejlighed er plads ofte en sparsom ressource, og så må man tænke i den slags smarte løsninger.

Sjov og hygge med en højseng på børneværelset

Ud over det rent praktiske kan en højseng også bringe lidt ekstra sjov og hygge ind på børneværelset. Hvis man indretter en lille hyggekrog med et par gode siddepladser og en læselamper er der skabt en læsekrog. Med lidt kreativitet kan man hurtigt indrette en lille hule eller måske et lille prinsesseslot. 

Køjeseng

Der er mange muligheder for at udbygge konceptet til en hel legeplads. Det kan nemlig lade sig gøre at finde højsenge med klatrevæg i stedet for trappe eller stige op til sengen eller med en rutsjebane ned fra sengen – men hør, hvad er der galt med “og”? Man kan også have både klatrevæg og rutsjebane på samme seng. Så kan man klatre op, når man skal i seng, og om morgenen kan man rutsje ned, når man skal stå op.

Det vil de fleste børn elske. Også på teenageværelset kan det være en måde at udnytte kvadratmeterne effektivt – men måske uden rutsjebane.