danske film

Vil du gerne være med i danske film?

Vil du gerne være med i danske film?

Danske film er virkelig i en opadgående kurve lige for tiden, der kan føre store karrierer med sig for både skuespillere og instruktører, der tager til udlandet.

På et tidspunkt daler den interesse nok igen, når der kommer film fra et andet land, der er mere interessante, for det er jo den slags, der sker med fænomener: Man begynder at kigge efter det næste sort, når man har fundet det nuværende.

Men derfor kan man stadig have lyst til at være en brik i dette store spil, som der er danske film, også selvom de måske ikke er populære i ind- og udland om nogle årtier.

Og det kræver faktisk ikke altid, at man har en lang, videregående uddannelse bag sig, så man kan blive manuskriptforfatter, instruktør, skuespiller, producenter eller noget helt andet (selv autodidakte instanser popper frem af den slags i danske film).

Man kan sagtens blive en del af danske film uden de store fiksfakserier.

Danske film bliver en del af dig – og omvendt

Man kan jo starte med at blive statist, for der er faktisk mange skuespillere, der er startet på den måde, så de har fået bid og flair for det – og så kan de allerede vise, at de har erfaring, når de vil gøre det seriøst!

Så kan man arbejde med lys, lyd, klipning eller noget andet, som der har med filskabelsesprocessen at gøre.

Man kan være med til finde lokationer til at filme på, når man ikke filmer i et studie; man kan lave udstyr til filmene, stå for catering, være chauffør og meget andet.

Du kan jo også lave effekter til film, eller du kan blive stuntman.

Der er mange funktioner på sådan en filmproduktion, og her vil der måske vise sig en åbning for dig, også selvom du måske ikke vil gøre karriere den vej, men måske bare være med i en enkelt dansk film.